BALKANSKO PRVENSTVO ZA SENIORE - U ISTANBULU SA 24 TAKMICARA

Objavljeno 2018-03-20 19:03:54

Crnogorska karate reprezentacija prošlogodišnje Balkansko prvenstvo u Čačku završila je sa 13 medalja

Crnogorska reprezentacija na seniorskom prvenstvu Balkana u Istanbulu, 24. i 25. marta, nastupiće sa 24 takmičara, saopšteno je danas iz Karate saveza Crne Gore. 

U borbama, u muškoj konkurenciji, takmičiće se Nenad Dulović (do 60 kg), Mario Hodžić (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Vladimir Jović (do 75), Nemanja Brašanac (do 75), Vuk Popović (do 84), Nikola Malović (do 84), Lazar Kukuličić (do 84), Predrag Smolović (do 84), Almir Cecunjanin (preko 84) i Luka Ivanović (preko 84).

U ženskoj konkurenciji za medalje boriće se Ana Drašković (do 55), Jelena Maksimović (do 61), Ksenija Rajović (do 61), Dijana Miljanić (do 61), Marina Raković (do 68), Vasilisa Bujić (do 68) i Dragana Konjević (preko 68)

Crna Gora će u obje konkurencije imati ekipe u borbama.

U katama pojedinačno takmičiće Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, koji će činiti i muški kata tim.

Ženski kata tim nastupiće u sastavu Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović, koje će se takmičiti i u pojedinačnoj konkurenciji.

Direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić kazao je da će predstojeće Balkansko prvenstvo biti još jedna dobra provjera pred šampionat Evrope u Novom Sadu.

“Naša reprezentacija u Istanbulu nastupiće u veoma kvalitetnom sastavu, u borbama i katama. Nastupi na turnirima Premijer lige podizali su formu naših reprezentativaca koja će se još graditi za nastup na Evropskom prvenstvu. Očekujem još jedan dobar nastup i siguran sam da će se naša reprezentacija iz Istanbula vratiti sa odlučnim rezultatima”, kazao je Fatić agenciji MINA.

Crnogorska karate reprezentacija prošlogodišnje Balkansko prvenstvo u Čačku završila je sa 13 medalja - dvije zlatne, osam srebrnih i tri bronzane i ostvarila najbolji rezultat na tom takmičenju u konkurenciji seniora. 

Zlatna odličja u Čačku osvojili su Nenad Dulović i muški kata tim (Vojvodić, Vuković i Mijač), srebrni su bili muški i ženski timovi u borbama i ženski tim u katama (Radulović, Marić i Roganović), Marina Raković (do 68), Dragana Konjević (preko 68), Jelena Maksimović (do 61), Almir Cecunjanin (preko 84) i Mijat Vojvodić u katama. 

Bronzana medalja pripala je Biserki Radulović u katama, Arseniju Tadiću (do 67) i Ani Drašković (do 55).Podijelite na društvenim mrežama: