Bojan Bošković - prvak svijeta

Objavljeno 2019-10-26 17:32:16

Najbolji mladi sportista Crne Gore, najbolji je i u svijetu - karatista podgoričkog Omladinca Bojan Bošković osvojio je zlatnu medalju u Santjagu. 

Bošković je u finalu kategorije do 68 kilograma u Čileu bio bolji od Rusa Danila Gretskova. Tako je Bošković nakon kadetskog 2017.godine, pravilan sportski razvoj, stručan rad i talenat krunisao i juniorskim svjetskim zlatom.


Bošković je za taktove crnogorske himne i zastave na najvećem jarbolu u Santjagu, redom rušio Urugvajca Fakunda da Silvu 3:1, Slovenca Tomaža Hudalesa 1:0, Italijana Danijelea de Viva 1:0 a u četvrfinalu sudijskim preglasavanjem Egipćanina Abdelrahmana Mohameda

U borbi za finale bio je bolji od Čeha Dominika Kočandrlea 3:2.


Bošković je u Santjagu nastavio sjajni rezultatski niz koji je počeo svjetskim kadetskim zlatom na Tenerifama prije dvije godine, da bi na Evropskom juniorskom prvenstvu bio srebrni i jedini je sportista iz Crne Gore izborio Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu, gdje je bio peti.

"Ponosan sam na ostvareni rezultat. Bilo je veoma teško, a do zlatne medalje došao sam poslije šest dobijenih mečeva. Odličan je osjećaj biti dvostruki prvak svijeta, u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Veliko hvala mom klubu, Omladinac, treneru Žarku Rakoviću, drugovima iz reprezentacije na podršci tokom takmičenja i selektoru Slobodanu Vlahoviću. Hvala i Aerodromima Crne Gore, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta", kazao je Bošković.


U nastupima juniora u borbama Boškovićevi reprezentaztivni drugovi nisu bili uspješni. Nemanja Jovović je u teškoj kategoriji izgubio od domaćeg finaliste Benajmina Nunjesa 2:1, a potom je izgubio i u prvom kolu repasaža. 

Milica Jeknić (- 53 kg) je izgubila prvu borbu, a njena trofejna drugarica iz selekcije i Omladinca, Milena Jovanović je u teškoj kategoriji preglasavanjem izgubila meč četvrtog kruga od bronzane Škotlanđanke Niam Džuner.


Dan ranije u borbama kadeta, karatista Bijele Nemanja Mikulić, osvojio je bronzanu medalju.

Sjutra će na tatami u Santjagu i naši repezentativci u uzrastu seniora do 21 godine. Selektor Žarko Raković računa na: Nenada Dulovića (Omladinac, - 60 kg), Stefanaa Gojčevića (Bar, - 75), Iliju Radonjića (Omladinac, - 84) i Vasilisu Bujić (Bar, + 68).Podijelite na društvenim mrežama: