CRNA GORA VICEŠAMPION EVROPE!!!

Objavljeno 2021-05-25 14:23:19

Muška ekipa u borbama karate reprezentacije Crne Gore kao drugoplasirana, sa srebrnim odličjem, završila je nastup na 56. seniorskom prvenstvu Evrope u Poreču. Ekipa, u sastavu Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović, Balša Miličković i Andrija Fatić, poražena je u finalnom meču od Hrvatske 3:0.


Fatić zbog povrede nije bio u kombinaciji za finale, dok je Smolović iz istog razloga bio primoran da preda meč.


Crnogorski karatisti do finala i prve ekipne medalje došli su pobjedama protiv Belgije 3:0, Španije 3:1, Rusije 3:2 i Azerbejdžana u polufinalu, zahvaljujući većem broju osvojenih poena (16:12).

Meč je, poslije četiri održane borbe, završen neriješeno 2:2.


Član srebrnog tima, Mario Hodžić kazao je da za njih to nije samo medalja. “Osvojili smo i ostvarili mnogo više. Pokazali smo šta može timski duh da ostvari. Zajedno smo ostvarili istorijski rezultat za našu Crnu Goru. Ponosan sam na momke, cijelu reprezentaciju i Crnu Goru. Pokazali smo koliko je Crna Gora velika”.


Selektor Slobodan Vlahović kazao je da je ponosan na ekipu momaka čiji je prosjek godina 20.


“Ovo je nevjeriovatna emocija za nas, san koji smo sanjali posljednjih 10-15 godina, da neka ekipa iz Crne Gore, iz dvije ulice i dva kluba Omladinca i Onogošta, bori se u fianlu Evropskog prvenstva”, rekao je Vlahović.


On se zahvalio momcima u ekipi, kompletnoj reprezntaciji, predsejdniku i kancelariji saveza.

“Idemo dalje moramo da ostvarimo još jedan cilj da imamo takmičara na Olimpijskim igrama, jer to sigurno to mi zaslužujemo”, rekao je Vlahović. Prema njegovim riječima, povrede takmičare onemogućIle su ih da u finalu pruže više. "Smolović i Fatić nijesu mogli da nastupe. Svi takmičari su bili roviti, ali su pokazali svoje srce i karakteter šampiona".


Predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić kazao je da je Evropsko prvenstvo u Poreču bilo možda pet najljepših dana u istoriji crnogorskog karatea i sporta uopše.


“Borbu za zlatnu medalju izborili smo pobjedama protiv Belgije, Španije, Rusije i možda najbolje selekcije svijeta, Azerbejdžana. Najbolje dvije ekipe došle su do finala i prošle golgotu. Ponosan sam na uspjeh, pokazali smo jedinstvo i veliki kvalietet”, rekao je Krstajić.

Podijelite na društvenim mrežama: