DEVET MEDALJA NA SENIORSKOM BALKANSKOM ŠAMPIONATU U BEOGRADU

Objavljeno 2020-03-10 12:36:49

Karate reprezentacija Crne Gore nastup na seniorskom prvenstvu Balkana, 7. i 8. marta, u Beogradu završila je sa devet medalja – po tri zlatne, srebrne i bronzane.


Zlatne medalje osvojili su Biserka Radulović u katama, ženska ekipama u borbama i članica tog tima Jelena Maksimović u kategoriji do 55 kilograma.


Ženska ekipa u borbama nastupala je u sastavu Marina Raković, Jelena Maksimović, Ksenija Rajović i Dragana Konjević.


Srebrne medalje osvojili su muška ekipa u borbama i oba kata tima.


Muška ekipa u borbama nastupala je u sastavu Almir Cecunjanin, Bojan Bošković, Andrija Fatić, Balša Miličković, Ilija Radonjić, Nemanja Brašanac i Predrag Smolović.


Ženski kata tim činili su Jovana Marić, Mia Roganović i Iva Popović, a muški Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan,


Bronzane medalje osvojili su kataši Mijat Vojvodić i Vladimir Mijač i Ksenija Miličković u borbama do 61 kilogram. 


Na korak od pobjedničkog postolja bili su i Janko Dževerdanović (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Lazar Kukuličić (do 84), Andrija Fatić (do 84), Almir Cecunjanin (preko 84), Vasilisa Bujić (preko 68), Saša Bojović i kataš Filip Bakić, ali su uzgubili mečeve za bronzanu medalju i završili kao petoplasirani. 


Crnogorski karate na seniorskom prvenstvu Balkana predstavljala su 32 takmičara, koji su se nadmetali u katama i borbama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.


Šampionat su zbog povreda propustili Mario Hodžić, Nikola Malović i Nenad Dulović.Podijelite na društvenim mrežama: