Evropske igre u Minsku - Mario i Nikola na putu za medalju

Objavljeno 2019-06-27 08:50:14

Selektor Slobo Vlahović, karatisti Mario Hodžić i Nikola Malović krenuli su put Minska, dje će 29.i30. juna pokušati da se umiješaju i izbore za medalju na 2.po redu Evropskim igrama. Podsjetićemo, da je na Evropskim igrama jedinu medalju za Crnu Goru do sada donijela naša Marina Raković.


Karatisti su poslednja uzdanica Crne Gore da može da stigne do odličja u Bjelorusiji, obzirom da džudisti Pantić, Gardašević i Mrvaljević, bokser Savković, strijelci Šibalić i Obradović, nijesu uspjeli do pobjedničkog postolja.


Mario Hodžić koji je osvojio srebro na Evropskom šampionatu boriće se u kategoriji do 67, a Nikola Malović koji je stigao do bronze u kategoriji do 84 kilograma. Marija i Nikolu očekuje pakleno težak zadatak, jer će na Evropskim igrama učestvovati po osam najboljih boraca Evrope u svim kategorijama. Biće podeljeni u dvije grupe. Prvoplasirani će se boriti u finalu, a drugoplasirani za bronzano odličje.


Podatak da osam najboljih boraca Evrope učestvuje u svakoj kategoriji, kao i sistem takmičenja ukazuju na to koliko je težak put ka ostvarenju cilja, a to je naravno pobjedničko postolje. Ono što je kristalno jasno je da medalju ne može niko da obeća. S druge strane, Nikola i Mario se osećaju dobro, silno su motivisani i odlučni u namjeri da se bore do poslednjih atoma snage kako bi stigli do medalje. Da li mogu da stignu do cilja? Vjerujem da mogu, jer su u pitanju momci bez mane i straha, momci koji u Minsk idu posle velikog uspjeha na šampionatu Evrope na kojem su osvojili srebro, odnosno bronzu”,poručio je selektor Slobo Vlahović.


Sistem takmičenja i broj učesnika na Evropskim igrama u Minsku, svima koji prate karate ukazuju da Marija Hodžića i Nikolu Malovića očekuje mnogo teži posao nego na smotri najboljih karatista Starog kontinenta. Ali, Mario i Nikola su pokazali da su najjači, kada je najteže.Podijelite na društvenim mrežama: