GODINA U ZNAKU KARATEA

Objavljeno 2019-12-20 11:21:35

Crnogorski karatisti obilježili su sportsku 2019. godinu, osvajali su medalje i na najbolji mogući način promovisali svoju državu, kazao je direktor karate reprezentacije Dragoljub Fatić.

On je istakao da je ponosan na šest evropskih i svjetskih medalja, navodeći da to nije lako ostvariti u jednoj godini u nekom olimpijskom sportu.

Fatić, dugogodišnji takmičar, selektor i funkcioner Karate saveza i Balkanske federacije, naglasio je da je posebno ponosan na odnos takmičara prema grbu i zastavi koje nose na kimonu.

“Nemamo mi problema sa tim, jer naši takmičari bore se i povrijeđeni. Koliko je puta Mario Hodžić nastupio povrijeđen, praktično sa jednom nogom. Bojanu Boškoviću sugerisano je da ne radi finale u Brežicama, da ne bi pogoršao povredu ramena. Nastupio je i osvojio zlato. Nama je država svetinja i za nju se borimo”, kazao je Fatić agenciji MINA.

On je istakao da je, rezultatski gledano, 2019. godina bila istorijska za crnogorski karate.

“Rezultati naših sportista obilježili su sportsku 2019. godine u Crnoj Gori. Činjenica je da smo u ovoj godini osvajali medalje na svim međunarodnim takmičenjima – evropskim, svjetskim, mediteranskim i balkanskim prvenstvima, Premijer ligama, u svim starosnim kategorijama. To je najbolja potvrda ozbiljnosti rada u klubovima i da je Karate savez jedan od najboljih i najorganozovanih nacionalnih saveza”, kazao je Fatić.

On je podsjetio na dva “zlatna srebra” Marija Hodžića na Evropskom prvenstvu i Evropskim igrama u Minsku, kao i bronzano odličje Nikole Malovića na kontinentalnom šampionatu.

“To su rezultati koji su obilježili sportsku godinu Crnoj Gori. Siguran sam da je ova godina bila u znaku sportskih rezultata u karate sportu i očekujem da oni na pravi način budu vrednovani. Radujem se rezultatima svih crnogorskih sportista i reprezentacija, ponosan sam na njih, ali kao čovjek koji je 40 godina u sportu i ima zvanje vrhunskog sportiste Crne Gore, smatram da je Hodžić zaslužio da bude sportista Crne Gore”, kazao je Fatić.

On je naglasio da je ponosan na rezultate i medalje Milene Jovanović i Nenada Dulovića sa šampionata Evrope i Bojana Boškovića i Nemanje Mikulića sa Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore, medalje Marine Raković sa Premijer lige u Dubaiju i turnira Serije A u Istanbulu.


“Karate savez, naši sportisti zajedno sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i Ministarstvom sporta uradili smo sve da neko od naših sportista izbori nastup na OI u Tokiju. Svi težimo tom cilju i imamo realnih šansi da tokom prve polovine sljedeće godine izborimo normu za OI. To bi bila kruna karate sporta u Crnoj Gori”, kazao je Fatić.Podijelite na društvenim mrežama: