Hodžić i Vojvodić očekuju medalje na Prvenstvu Evrope

Objavljeno 2018-05-08 17:21:28

Crna Gora će na šampionatu Evrope u karateu, od 10. do 13. maja u Novom Sadu, imati 19 predstavnika, 11 u pojedinačnoj konkurenciji i četiri tima, po dva u borbama i katama.

Na EP u borbama pojedinačno nastupiće Nenad Dulović (do 60 kilograma), Mario Hodžić (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Nikola Malović (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84). Ekipa će nastupiti u sastavu Almir Cecunjanin, Luka Ivanović, Predrag Smolović, Vuk Popović, Nikola Malović, Mario Hodžić i Nenad Dulović.
U ženskoj konkurenciji pojedinačno takmičiće se Ana Drašković (do 55), Jelena Maksimović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68). Ženski tim činiće Marina Raković, Jelena Maksimović, Dragana Konjević i Ksenija Rajović.

Glavni aduti Crne Gore kada su borbe u pitanju su Marina Raković aktuelna šampionka Balkana, Mario Hodžić momak koji je osvojio ove sezone bronzanu medalju na Evropskom šampionatu za mlađe seniore i Nenad Dulović koji je pored srebrne medalje na turniru serije A u Salcburgu, osvojio i bronzanu medalju na Balkanskom šampionatu.

Treba napomenuti da Crna Gora trenutno na WKF listi ima pet boraca koji se nalaze među 50 najboljih i tu žele da ostanu do kraja godine kada se podvlači crta. Ako ostvare cilj, imaće priliku da se bore za mesto na Olimpijskim igrama. U pitanju su Marina Raković, Mario Hodžić, Jelena Maksimović, Anja Drašković i Dragana Konjević i jako blizu magične linije je i Nenad Dulović.

“U mom klubu, Omladincu, smo navikli da na svako takmičenje idemo sa ciljem da pružimo maksimum, borimo se do poslednjeg atoma snage, osvojimo medalju. S obzirom da je većina boraca iz Omladinca, jasno je sa kakvim ambicijama krećemo na Evropski šampionat. Posle Evropskog prvenstva za mlađe seniore na kojem sam osvojio bronzanu medalju, rekao sam da želim zlato. Sada sa spreman i fokusiran da pružim maksimum i borim se za tron. Isti cilj imam i na Svetskom prvenstvu, a krajnji cilj je odlazak na Olimpijske igre u Japan. Evropsko prvenstvo u Novom Sadu i Svjetsko u Madridu su jako važna, kako zbog medalja tako i zbog velikog broja WKF bodova koji će biti na talonu”, rekao je za Mario Hodžić.

U katama pojedinačno nastupiće Vladimir Mijač i Biserka Radulović. Muški tim činiće Vladimir Mijač, Mijat Vojvodić i Srđan Vuković, a ženski Biserka Radulović, Jovana Marić i Mia Roganović.

Biserka Radulović u Novi Sad dolazi kao šampionka Balkana, a vlasnici zlatne medalje su i momci u kata timu Vladimir Mijač, Mijat Vojvodić i Srđan Vuković. Što se kataša tiče trenutno je među 50 najboljih na WKF listi Biserka Radulović koja planira tu i da ostane do kraja godine, kako bi došla u situaciju da san o plasmanu u Tokio pretvori u javu.

“Vjerujem da možemo do medalja na Evropskom šampionatu i pored izuzetno jake konkurencije. Na prošlom šampionatu Evrope, blizu pobedničkog postolja je bila Biserka Radulović i muški kata tim. Nismo uspjeli, ali sada imamo priliku da se dokopamo odličja. Dobro i studiozno smo radili u proteklom periodu. Što se kata tima tiče mnogo nam znače medalje koje smo osvojili na turniru Serije A u Roterdamu i Balkanskom šampionatu. Spremni i sa mnogo motiva dolazimo u Novi Sad”, naglasio je Mijat Vojvodić

Da li će se karatisti Crne Gore sa Evropskog prvenstva u Novom Sadu vratiti sa medaljama i jako bitnim WKF bodovima saznaćemo brzo. Smotra najboljih karatista Starog kontinenta počinje 10. maja.

Autor:Sport klub Podijelite na društvenim mrežama: