IVAN KRSTAJIĆ IZABRAN ZA POTPREDSJEDNIKA BALKANASKE KARATE FEDERACIJE

Objavljeno 2019-11-19 13:19:20

Predsjednik Karate saveza Crne Gore, Ivan Krstajić novi je potpredsjednik Karate federacije Balkana, odlučeno je na Kongresu te asocijacije u Beogradu.

On je drugi crnogorski predstavnik, nakon Vladimira Mrvaljevića, na toj funkciji od osnivanja regionalne karate asocijacije sredinom septembra 2013. godine.

Na mjesto predsjednika imenovan je prvi čovjek Karate saveza Hrvatske, Davorin Cipek, koji je naslijedio Esata Delihasana iz Turske.Njegov mandat traje dvije godine.


“Smatram da je imenovanje Cipeka dodatna vrijednost za Karate federaciju Balkana zbog njegovog angažmana u Evropskoj i Svjetskoj federaciji. Regionalna federacija je prilika da kroz zajedničko djelovanje napravimo dobru priču, koja bi se reflektovala i na nacionalne saveze. Usvojili smo zajedničku strategiju i odnos prema balkanskoj federaciji, za njeno pozicioniranje na evropskom i svjetskom nivou“, kazao je Krstajić.


On očekuje da članice Karate federacije Balkana zajedno djelovati i kroz zajedničke aktivnosti pozicionirati regionalnu asocijaciju tamo gdje joj je objektivno i mjesto, imajući u vidu rezultate karatista na međunarodnoj sceni.


U toku je četvorogodišnji mandat generalnog sekretara Slavoljuba Pipera i sportskog direktora Dragoljuba Fatića.

Novo okupljanje karate država regiona zakazano je u slovenačkim Brežicama, početkom decembra, gdje će biti održano Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore.Podijelite na društvenim mrežama: