IZ ROTERDAMA SA JEDNOM BRONZOM

Objavljeno 2018-03-20 18:59:30

Muški kata tim reprezentacije Crne Gore osvojio je bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Roterdamu. U meču odluke ekipa u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković, Vladimir Mijač pobedila je Italiju sa 4:1.

Dan ranije članu kata tima Mijatu Vojvodiću je malo sreće nedostajalo da stigne do medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Ovom pobedom kata selekcija Crne Gore je napravila sjajnu uvertiru za Balkansko, Evropsko i Svetsko prvenstvo koje slijede.

Vojvodić je pobedio Britanca Kristofera Karvasinskog 3:2 i Belgijanca Alesandra Amadea Di Đovanija 3:2, a u trećem je izgubio od dvostrukog prvaka svijeta Antonija Dijaza iz Venecuele sa 5:0, koji je nakon toga izborio plasman u finale i našem karatisti omogućio repesaž. Na startu borbe za medalju, Vojvodić je izgubio od Italijana Grabrijelea Petronija 4:1.

Zadovoljan sam. Ostvario sam dvije pobjede, imao priliku da vidim gde se trenutno nalazim u odnosu na sam svjetski krem protiv protiv dvostrukog prvaka sveta Antonio Diaza iz Venecuele. Mogao sam do medalje ali mi je nedostajalo malo sreće i koncentracije. U svakom slučaju osvojio sam dosta WKF bodova, u borbi za plasman na Olimpijske igre. Trijumf nad Italjijom u borbi za bronzu je došao kao šlag na tortu kao dokaz da imamo čemu da se nadamo na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i Svetskom u Madridu. Šteta što ne možemo da učestvujemo na Olimpijskim igrama jer ta disciplina ne postoji”, rekao je za Sport Kluba Mijat Vojvodić.

U katama pojedinačno, Biserka Radulović eliminisana je u drugom kolu. Što se boraca tiče, ovo definitvno nije bio njihov vikend. Ana Drašković je poražena u trećem kolu, isto kao i Marina Raković i Dragana Konjević. Mario Hodžić je takođe stigao do trećeg kola, ali ne i do repesaža i prilike da se bori za medalju. Radulovićeva, Draškovićeva, Rakovićeva, Konjevićeva, Hodžić i Vojvodić se na WKF listama trenutno nalaze među 50 najboljih.

Bitno je da ostanu među 50 najboljih do kraja godine kada se podvlači crta jer će samo 50 najboljih u svim kategorijama imati priliku da se bore za plasman na Olimpijske igre.

Pored toga ove godine su na programu Evropsko prvenstvo u Novom Sadu i Svetsko prvenstvo u Madridu na kojima će se naravno dijeliti najviše WKF bodova.Podijelite na društvenim mrežama: