KARATE U PRVOJ KATEGORIJI SPORTOVA

Objavljeno 2021-03-22 10:38:29

Na sjednici Upravnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta, održanoj 18.01.2021. godine, ustanovljen je Pravilnik o kategorizaciji sportova za perid 2021.-2023. Ovim pravilnikom, karate je svrstan u prvu kategoriji sportova, zajedno sa fudbalom, košarkom, odbojkom, rukometom i vaterpolom.


Ovo, za nas, veliko priznanje, stiglo je nakon izvanrednih rezultata ostvarenih u 2019. i 2020. godini. Naši reprezentativci su u prethodne dvije godine Crnoj Gori donijeli 9 evropskih, 2 svjetske i jednu medalju sa Evropskih igara u Bjelorusiji, koja je ujedno i jedina osvojena medalja za našu zemlju u svim sportovima. Ukupno, u sezoni 2019/20, nastupajući za reprezentaciju Crne Gore na prvenstvima Mediterana, Balkana, Evrope, Svijeta, Evropskim igrama, Svjetskim kupovima, Premijer ligama, naši takmičari su u svim uzrasnim kategorijama osvojili 101 medalju. Mario Hodžić je proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore u 2019. godini.


Svi navedeni rezultati su svrstali karate u sam vrh sporta u Crnoj Gori. Dokazali smo da, predanim i odgovornim radom, ništa nije nemoguće. Priznanje je stiglo kao rezultat rada svih struktura Karate saveza Crne Gore. Sljedeći cilj je seniorsko prvenstvo Evrope u Poreču i Olimpijada u Tokiju. Nadamo se da će neko od naših reprezentativaca uspjeti da ostvari normu za Tokio, čime bismo zaokružili jedan istorijski ciklus crnogorskog karatea.

Podijelite na društvenim mrežama: