KARATISTI U POREČU ZA DESETU EVROPSKU MEDALJU

Objavljeno 2021-05-18 17:44:04

Crnogorski karatisti od sjutra do nedjelje boriće se u Poreču za desetu seniorsku medalju na kontinentalnim šampionatima od obnove nezavisnosti. Sjutra, prvog takmičarskog dana 56. Evropskog prvenstva u karateu, nastupiće osam crnogorskih karatista. U borbama na tatami će osvajači medalja sa posljednjeg Evropskog prvenstva Mario Hodžić (do 75) i Nikola Malović (do 84), Predrag Smolović (preko 84), Ksenija Rajović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68). U katama pojedinačno takmičiće se Biserka Radulović i Vladimir Mijač.


Hodžić, srebrni iz Gvadalahare, kazao je da je cilj isti – borba za medalju i pobjedničko postolje. “Cilj je i na ovom takmičenju, kao i na svakom prethodnom, jedna od medalja. Imamo velike šanse da se domognemo odličja, ne samo ja već i ostale kolege iz reprezentacije. Imali smo odlične pripreme, sa kvalitetnim sparing partnerima i vjerujem da će ova godina biti možda jedna od najboljih”, rekao je Hodžić. On je saopštio da će u Poreču prvi put na velikim takmičenjima nastupiti u kategoriji do 75 kilograma. “Nastupaću u možda jednoj od najtežih kategorija. To mi predstavlja dodatnu motivaciju. Na evropskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji osvojio sam bronzanu i srebrnu medalju, u Poreču gađam zlato”, kazao je Hodžić.


Osvajač bronzane medalje iz Gvadalahare, Malović očekuje dobar nastup i na svom trećem kontinentalnom šampionatu u seniorskoj konkurenciji. “Spreman sam, imali smo odlične pripreme, sparingovali smo i imali zajedničke treninge sa svjetskim i evropskim šampionima. Smatram da nikada nijesmo bili spremniji i nikada jače pripreme nijesmo imali. Crnogorski tim ima veliki potencijal i siguran sam da ćemo se vratiti sa jednom od medalja”, rekao je Malović.


Karatisti su na kontinentalnim šampiontima u seniorskoj konkurenciji, u kimonu sa crnogorskim grbom, do sada osvojili devet medalja - jednu srebrnu i osam bronzanih. Srebrni je bio Hodžić 2019. u Gvadalahari, koji ima i bronzanu medalju, dvije godine ranije, u turskom Koćeliju. Bronzane medalje osvajali su i Jelena Maksimović (2014), Dragana Konjević (2016), Marina Raković (2012, 2013. i 2015), Nikola Malović (2019) i ženski kata tim u sastavu Milena Milačić, Tijana i Biserka Radulović (2007). Na šampionatu u Poreču učestvuje 513 takmičara iz 47 država Evrope, među kojima je i Crna Gora sa 17 karatista.


MARIO HODŽIĆ.htm

Podijelite na društvenim mrežama: