Konferencija za štampu Karate saveza Crne Gore

Objavljeno 2021-04-20 10:08:45

Crnogorski karatisti imaju izgledne šanse i visoka očekivanja od Evropskog prvenstva (EP) u Poreču i kvalifikacionog turnira u Parizu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, kazao je predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić.On vjeruje u još jedan dobar nastup karatista na kontinentalnom šampionatu i da će bar jedan takmičar izboriti vizu za Tokio.


“Predano i posvećeno se radi, uz otežane okolnosti, shodno mjerama koje propisuje Institut za javno zdravlje”, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da su karatisti zbog epidemije koronavirusa od početka godine odradili samo tri takmičenja.


Krstajić je kazao da je u cilju što boljeg nastupa na predstojećim takmičenjima Karate savez organizovao zajedničke pripreme sa nacionalnim timovima Ukrajine, Makedonije i Bosne i Hercegovine (BIH).

“Više od 30 karatista iz Ukrajine, Makedonije i BIH priprema se u Podgorici sa našim takmičarima. To je dobra provjera i naše forme i postavljenih internih ciljeva. Slijedi državno seniorsko prvenstvo, u nedjelju u Podgorici, nakon toga Premijer liga i završne pripreme sa Ukrajinom u Podgorici”, rekao je Krstajić.


On je istakao da će crnogorski karatisti trenirati sa jednom od najboljih selekcija u svijetu, u borbama.


“Sve u cilju da EP u Poreču, od 19. do 23. maja i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, od 11. do 13. juna u Parizu dočkamo što spremniji”, kazao je Krstajić.

On je dodao da će u Parizu crnogorski karate predstavljati pet takmičara – Nenad Dulović, Mario Hodžić, Nikola Malović i Marina Raković u borbama i Biserka Radulović u katama.


Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić smatra da će pripreme pomoći crnogorskim karatistima da poprave formu za EP u Poreču.


“Cilj je da, osim uspješnoh nastupa u Poreču, da u Parizu budemo pravi i izborimo plasman u Tokio.

Daćemo sve od sebe da ispuni bar jedna olimpijsku normu”, rekao je Fatić.


On je kazao da će i druga polovina godine, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, biti izazovna za crnogorski karate.

“Očekuje nas Svjetsko prvenstvo u Dubaiju. To je još jedan veliki izazov za nas. Odrađeno je koliko se moglo zbog trenutne situacije”, rekao je Fatić.


Selektor u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da je zadovioljan odrađenim od početka priprema za EP.

“Odrađen je prvi ciklus priprema u Budvi, imali smo dva probna turnira u Sarajevu i Čačku, a u toku je drugi ciklus priprema zajedno sa takmičarima iz BIH, Ukrajine i Makedonije. Do EP očekuje nas zahtjevan period. Biće teže ostvariti dobar rezultat, olimpijska je godina i svi takmičari biće u dobroj formi”, rekao je Vlahović.


On je naglasio da su u odnosu na predhodna takmičenja Nenad Dulović i Mario Hodžić promijenili kategorije.

“Dulović će na EP nastupati do 67, a Hodžić do 75 kilograma. Odradićemo sve što je do nas da što spremnijie dočekamo EP i nastavimo sa ostvarivanjem dobrih rezultata”, kazao je Vlahović.


Selektor u katama Jugoslav Bukilić saopštio je da su kataši odradili dva ciklusa priprema u Budvi i imali nastup na dva turnira.

“Na državnom prvenstvu provjerićemo formu, a kasnije kroz nastupe na turnirima u Lisabonu i završnim pripremama to dodatno popravimo”, rekao je Bukilić.

On je naglasio da je bilo teško vratiti takmičare u formu.

“I dalje je to u procesu. Takmičari polako ulaze u firmu, nadam se da ćemo kako vrijeme bude odmicalo biti još bolji”, rekao je Bukilić.


Sportski direktor Karate saveza BIH, Rajko Radulović kazao je da su se rado odazvali pozivu za zajedničke pripreme.

“Respektujrmo crnogorski karate i smatramo je među najuspješnije sa ovih prostora. Koristimo priliku da zajedno treniramo i što bolje se pripremimo za izazove koji nas očekuju”, rekao je Radulović.Podijelite na društvenim mrežama: