Krstajić novi predsjednik UO i KSCG

Objavljeno 2019-01-13 10:17:39

Izvršni direktor kompanije Soho grup, Ivan Krstajić novi je predsjednik Upravnog odbora Karate saveza Crne Gore (KSCG), odlučeno je danas na Skupštini Karate saveza Crne Gore u Podgorici.


On je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku delegata.

Krstajić je posljednjih osam godina bio član UO, a funkciju predsjednika obavljaće do 13. maja 2021. godine.

On je poslovnu karijeru gradio u Kompaniji Koka Kole i distribitivnoj kući Stadion, a trenutno je na čelu građevinske firme koja gradi stanbeno-poslovni kompleks u Baru.

Krstajić se, u prvom obraćanju delegatima, zahvalio na podršci, posebno ističući jedinstvo koje su pokazali delegati tokom rada Skupštine.

„Raduje me jedinstvo klubova i Skupštine. Izuzeće iz glasanja ne podrazumijeva izuzeće iz Karate saveza. Podrazumijeva kritičku svijest koja je dobro došla. Svi će mi biti podjednako važni u stvaranju novog Saveza, prije svega zbog novog Zakona i uredbi. Kao član tima zahvalio bih se Jokoviću i ostalim članovima UO, jer smo kroz tešku situaciju i finansijske probleme uspjeli da napravimo određene rezultate“, rekao je Krstajić.

On je istakao da su rezultati ono što najbolje govori u ime njih.

„Ako to posmatramo iz perspektive ostalih sportova i sportiskih rezultata, mi možemo biti ponosni i spremni da i u ovoj godini odgovorimo na sve zahtjeve“, rekao je Krstajić.

On je najavio da će se potruditi da finasijski problemi budu prevaziđeni.

„Očekujem od struke da bude moja najveća podrška i da mi na osnovu rezultata i odnosa kojeg imate, prije svega internog između sebe, date krila. Postaraću se za eksterni kontakt, za našu promociju i nastup na tržištu. Želim da dovedemo karate tamo gdje mu je mjesto, da budemo jedan od najvećih saveza, kao što i jesmo i da radimo na promociji naših rezultata. Mi smo tu samo zbog takmičara“, kazao je Krstajić.

On je na toj funkciji naslijedio Vladimira Jokovića koji je, zbog angažmana u političkoj partiji, prema odredbama Zakona o sportu morao da podnese ostavku.

Joković je jednoglasno izabran za Predsjednika Skupštine, a njegov mandat biće do 13. maja 2021. godine.

„Hvala delegatima na podršci. Usvajanje Zakona o sportu dovelo me je u konflikt interesa i morao sam da se povučem sa čela UO. Prihvatio sam predlog da budem kandidat za predsjednika Skupštine, jer želim da pomognem. Karate je meni pomogao da budem ono što jesam, želim da to sada vratim. Imenovanje za predsjednika Skupstine me to sada i obavezuje“, kazao je Joković.

Jednoglasno je usvojen i predlog novog predsjednika da novi članovi UO postanu suvlasnik Poliklinke Hipokrat, Draško Vuković i Dušan Popović iz kompanije Mtel.

U tom tijelu su iz prošlog mandata Vladimir Mrvaljević, Nikola Raković, Zlatko Maliković, Ratko Popović i Vuk Žarić.

Glasanjem skupstine, iz redova aktivnih sportista, za člana UO izabran je Almir Cecunjanin.

Skupština je jednoglasno usvojila i novi statut, u kojem je precizirano da su osnivači saveza 32 kluba, prisutni na Skupštini, uz Budvu koja je poslala pisane izjave, ali da je njen predsatavnik zbog privatnih obaveza spriječen da prisutsuvije sjednici.

Odlučeno je i da se broj članova UO smanji sa 11 na devet članova.

Sjednici je prisustvovao predstavnik 31 od 32 kluba koliko broji Skupština karate saveza Crne Gore.Podijelite na društvenim mrežama: