MARIO HODŽIĆ NAJBOLJI SPORTISTA CRNE GORE

Objavljeno 2019-12-20 11:24:42

Karatista Mario Hodžić najbolji je sportista Crne Gore u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

On je dobio najviše glasova posjetilaca sajta Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnika nacionalnih saveza, članova Skupštine krovne sportske asocijacije.

Hodžić je u godini na izmaku osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

Karatistu podgoričkog Omladinca za najboljeg proglasilo je i Udruženje sportskih novinara, a dobitnik je i godišnjeg priznanja za spotristu Glavnog grada.

Uspješnu godinu kompletirao je godišnjom nagradom matičnog, Karate saveza.

“Biti sportista godine u državi koja je iznjedrila toliko sportskih velikana je čast. Srećan sam i ponosan na priznanja, biće mi dodatni motiv da još jačim intezitetom nastavim put ka novim uspjesima. Slijedi borba za ostvarenje novog sna – plasmana na Olimpijske igre i borba za pobjedničko postolje u Tokiju”, rekao je Hodžić.

On se zahvalio svima koji su pratili njegov rad i pružili mu podršku.

“Hvala savezima i novinarima koji su procijenili da zaslužujem priznanje, svima koji su putem aplikacije COK glasali za mene. Neizmjerno sam zahvalan treneru Žarku Rakoviću i Karate klubu Omladinac, svojoj porodici, Karate savezu i predsjedniku Ivanu Krstajiću, prijateljima na uloženom trudu i podršci. Bez njih ne bih bio ovo što jesam”, kazao je Hodžić.

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i bokserka Bojana Gojković.

Bošković je treći put uzastopno dobio to priznanje, a u godini na izmaku osvojio je zlatnu medalju na Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu.

Svečano proglašenje najboljih biće održano u ponedjeljak, u 12 sati, u vili Gorica.Podijelite na društvenim mrežama: