Mario Hodžić – Ponos Crne Gore

Objavljeno 2019-07-03 10:42:22

Na 2.po redu Evropskim Olimpijskim igrama Crna Gora je ponovo osvojila 1 medalju. Vinovnik uspjeha je ponovo Karatista. Nakon Marine Raković, ovog puta je zasijao Mario Hodžić.


Jedan od najtalentovanijih boraca planeta, Super Mario koji ima svega 21 godinu, osvojio je srebrnu medalju pošto je u finalu kategorije do 67 kilograma, posle velike borbe poražen od Italijana Mareske sa 4:3. Član Karate kluba Omladinac je sa istim rivalom u grupnoj fazi radio 0:0.


Ponosan i neizmjerno srećan, Hodžić se vratio iz Minska. Posle srebrne medalje na šampionatu Evrope, osvojio je isto odličje na Evropskim igrama na kojima je pravo učešća imalo po osam najboljih boraca Starog kontinenta u svakoj kategoriji.


Uz to, Hodžić je posebno ponosan na činjenicu da je nastavio kontinuitet osvajanja medalja karatista iz Crne Gore i kluba Omladinac na Evropskim igrama. Prije dvije godine, na prvim Evropskim igrama u Bakuu medalju je osvojila Marina Rakovića, a u Minsku, do pobedničkog postolja je stigao Mario Hodžić.


Neizmjerno sam srećan i ponosan. Konkurencija je bila zaista paklena. U svakoj kategoriji je učestvovalo osam najboljih boraca Evrope. Sistem takmičenja je takođe bio izuzetno zahtjevan. Imali smo tri borbe u grupi na putu ka polufinalu, a zatim borbe za medalju. Ostao je mali žal što nisam stigao do trona, što se nije slušala himna Crne Gore u Minsku, ali medalja je ogroman uspeh, uz ogroman broj zlata vrijednih bodova neophodnih da bi se sačuvalo mjesto među 50 najboljih na WKF listi, što je osnovni uslov kada je reč o plasmanu na Olimpijske igre u Japanu“, izjavio je Mario Hodžić.


Crna Gora trenutno ima šest boraca koji zadovoljavaju primarni uslov neophodan da sanjaju o plasmanu na Olimpijske igre. U pitanju su karatisti Omladinca iz Podgorice: Mario Hodžić, Marina Raković, Nenad Dulović, Dragana Konjević, Jelena Maksimović i Nikola Malović borac Karate kluba Onogošt iz Nikšića.

Podijelite na društvenim mrežama: