Mijaču zlatna medalja, Raković i Jeknić srebrne

Objavljeno 2021-03-29 10:19:36

Seniorska karate reprezentacija Crne Gore nastupila je na međunarodnom turniru "Zlatni Pojas", koji je proteklog vikenda održan u Čačku. Turnir u Čačku je okupio 120 takmičara iz 15 država Svijeta i to: Brazila, Japana, Filipina, Gvatemale, Čilea, Finske, Grčke, Bugarske, Slovačke, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne, Slovenije.


Našu reprezentaciju je predstavljalo 12 takmičara, u svakoj kategoriji po jedan reprezentativac. Osvojeno je 7 medalja - jedna zlatna, dvije srebrne i četiri bronzane. Zlatnu medalju je osvojio Vladimir Mijač u katama, dok su srebrne bile Marina Raković (do 68kg) i Milica Jeknić (do 55kg) u borbama. Bronzana odličja su pripala Biserki Radulović u katama i Ani Drašković (do 50kg), Kseniji Rajović (do 61kg) i Ognjenu Otaševiću (do 60kg) u borbama.


Turnir u Čačku je okupio brojne osvajače svjetskih i evropskih medalja i bio je odlična priprema pred seniorsko prvenstvo Evrope, koje će se održati od 19.-23. maja u Poreču, kao i pred nastavak olimpijskih kvalifikacija.


Osim takmičara, našu selekciju su predvodili selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Jugoslav Bukilić, sudija Miodrag Radunović, direktor reprezentacija Dragoljub Fatić i sekretar KSCG Veljko Brnović.Podijelite na društvenim mrežama: