Nemanja Mikulić bronzani u Čileu

Objavljeno 2019-10-26 17:28:01


Lijepa vijest stigla je sinoć iz dalekog Santijaga - crnogorski karatista Nemanja Mikulić osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.


Kadet Bijele pobijedio je, u meču za treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma, Francuza Zinedina Tadžera 1:0, i ostvario veliki uspjeh u glavnom gradu Čilea.


Mikulić je u prvom kolu pobijedio Bahadura Ikea iz Indije 2:0, sudijskim izjašnjavanjem eliminisao je u drugom Egipćanina Asera Elhegavija (0:0), a u trećem Anasa Alzahramija iz Saudijske Arabije 2:1. U četvrtom kolu izgubio je od Fatiha Enesa Kurta iz Turske 1:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repesaž.


Borbu za medalju izborio je pobjedom, sudijskim izjašnjavanjem, protiv Holanđanina Sebastijana Van Tefelena (0:0)


Ovo je za mene veliki uspjeh. Zadovoljan sam kako sam odradio šampionat, da je bilo malo više koncentracije možda bi i rezultat bio bolji, odnosno izborio bih finale. Medalje je veliki uspjeh i ponosan sam na ostvareni rezultat. Hvala drugovima iz reprezentacije, selekorima i predsjedniku Karate saveza na podršci, mom treneru i klubu bez kojih ne bi mogao ostvariti uspjeh - kazao je Mikulić.


Debitantski nastup u kadetskoj konkurenciji, u drugom kolu, završili su Emre Saljiu i Andrija Danilović, a u istoj rundi takmičenja eliminisani su i Vladimir Vukčević i Leona Markić.


Saljiu je u prvom kolu kategorije do 52 kilograma na startu pobijedio Ukrajinca Vladislava Šveda 3:0, dok je u drugom izgubio od Abdulsameta Kosea iz Turske 1:0.


Turski karatista nije uspio da se domogne finala, čime je članu Omladinca onemogućio borbu za medalju. Danilović je u kategoriji do 63 kilograma bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom izgubio od Holanđanina Florisa Sudžeckog 3:2


Slobodan je na startu bio i Vladimir Vukčević (do 70), a u drugom kolu izgubio je od Poljaka Huberta Jarockog 2:0. Markić je u kategoriji preko 54 kilograma sudijskim izjašnjavanjem eliminisala Đinu Rio Del Roko, ali je u drugom kolu izgubila od Letonke Julije Smirnove.


Crnogorski predstavnici u katama, mlađi seniori Vladimir Mijač i Jovana Marić i kadet Vasilije Perović nastup su prvog dana završili u drugom krugu, dok je junior Kenan Nikočević eliminisan u prvoj rundi takmičenja. Nikočevića u nedjelju očekuje nastup u katama ekipno, u timu sa Arijanom Kočanom i Nikolom Milićem.


Danas će na tatami juniori u borbama. Crnogorski karate predstavljaće Bojan Bošković (Omladinac, do 68), Nemanja Jovović (Bar, preko 76), Milica Jeknić (Omladinac, do 53) i Milena Jovanović (Omladinac, preko 59).


Za sjutra je planiran nastup mlađih seniora Nenada Dulovića (Omladinac, do 60), Stefana Gojčevića (Bar, do 75), Ilije Radonjića (Omladinac, do 84) i Vasilise Bujić (Bar, preko 68). U nedjelju su na programu ekipna takmičenja.


Šampionat u Santijagu okupio je 1.557 takmičara iz 96 država svijeta.Podijelite na društvenim mrežama: