Nenad Dulović osvojio srebro za Crnu Goru na Turniru Serije A u Salcburgu!

Objavljeno 2018-03-04 20:18:16

Maestralan vikend imaju karatisti iz Crne Gore na turniru Serije A u Salcburgu. U nedelju je tačku na tri sjajna dana stavio Nenad Dulović, član Omladinca, koji je u kategoriji do 60 kilograma stigao do finala i srebrne medalje posle poraza 1:0.

Srebro je osvojeno, a protivnik u meču za zlatnu medalju bio je Sajamatov Saradini iz Uzbekistana, koji je ipak bio bolji od crnogorskog karatiste.

U subotu Mario Hodžić i Marina Raković su dobili po četiri meča, stigli do četvrtfinala, ali ne i do prilike da se bore za medalju. Mario je posle četiri pobjede meč sa Hirotom Gomjom iz Japana završio sa 3:3, ali je Hiroto osvojio prvi poen i prošao dalje, gde je poražen, pa je Mario ostao bez rapasaža.

Marina Raković je imala sličan učinak. Ona je takođe dobila četiri meča, poražena je od Njemice Johane Kner, koja je izgubila u narednom kolu, a Marina ostala bez prilike da se bori za medalju.

Međutim, prikupljeni su značajni i veoma vrijedni WKF bodovi, od kojih zavisi plasman na rang listi, od kojih potom zavisi plasman na Olimpijske igre u Japanu.


U petak je katašica Biserka Radulović stgla do četvrtfinala, u kojem je poražena od Japanke Koju Šimicu, koja je sve mečeve dobila sa maksimalnih 5:0. Radulovićeva je bila uspješna i u prvom meču repasaža. Dobila je Ksinji Liseline iz Malezije sa 5:0, da bi zatim pregla[avanjem izgubila od Japanke Mizuki Igai sa 3:2, pa je ostala bez prilike da se bori za medalju.


Biserka Radulović je trenutno blizu 30. mesta na WKF rang listi i kada bi se sada podvlačila crta, bila bi učesnik kvalifikacija za Olimpijske igre. Zbog problema sa vremenom, Mijat Vojvodić nije uspio da stigne u Salcburg (otkazani letovi iz Podgorice), a on se nalazi blizu 60. mesta na WKF listi. 

Kada su kataši u pitanju, Biserka Radulović i Mijat Vojvodić su blizu kvalifikacija za Olimpijske igre, kao i borci Marina Raković, Mario Hodžić, Ana Drašković, Dragana Konjević i Jelena Maksimović. 

Važno je da do kraja godine ostanu među 50 najboljih u svojim kategorijama. Prilika da se osvoji najviše bodova će biti na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i Svetskom šampionatu u Madridu.Podijelite na društvenim mrežama: