Pet medalja za Crnu Goru na prvenstvu Evrope

Objavljeno 2022-06-19 21:37:58

Danas je u Češkom gradu Pragu završeno Evropsko prvenstvo za kadete juniore i mlađe seniore. 


Dva srebra i tri bronze bilans je medalja Crne Gore na ovom Prvenstvu.


Balša Vojinović u kategoriji do 55kg i Lazar Potpara (+76kg) osvojili su srebrne medalje, dok su bronzana odličja pripala Nenadu Đuričiću, Emre Saljiu i Nemanji Mikuliću.


Na putu do finala Balša je eliminisao takmičare iz Bosne i Hercegovine, Belgije, Bugarske i Rumunije dok je u finalu poražen od Isljama Seljmanija sa Kosova rezultatom 1:0.


Lazar je na putu do finala savladao takmičare iz Slovenije, Ukrajine, Italije i domaćeg takmičara Martina Eliasa a u meču za zlato izgubio je od Vahida Hasanova iz Azerbejdžana rezultatom 5:0.


Emre Saljiu do bronzanog odličja u kategoriji do 76 kilograma došao je pobjedom protiv Ognjena Živkovića iz Srbije 2:0, Nenad Đuričić je u meču za treće mjesto u kategoriji do 63 kilograma pobijedio Hrvata Bartola Kadića 3:2, dok je Nemanja Mikulić blistao na tatamiju u meču za bronzanu medalju u kategoriji do 84 kilograma. On je bio ubjedljiv protiv Grka Konstantinosa Binasa slavivši rezultatom 14:5.


Kao petoplasirani, porazom u meču za bronzanu medalju, nastup na šampionatu završili su kadetkinja Jovana Damjanović (do 54kg), kadet Mihailo Gojaković (+ 70kg) i mlađa seniorka Milena Jovanović (+ 68kg).


Na ovom prvenstvu internacionalni karate sudija Toko Raicevic položio je za višu EKF licencu (Judge A), čime je ukupan učinak crnogorske delegacije upotpunjen.Podijelite na društvenim mrežama: