PREMIJER LIGA DUBAI: Marina osvojila bronzu

Objavljeno 2019-02-18 12:05:04

Nakon Istanbula i Pariza, Marina je došla do odličja i u Dubaiju


Najtrofejnija Crnogorska karatiskinja ponovila je uspjeh iz Pariza I Istanbula, te Crnoj Gori donijela veliku bronzanu medalju sa Premijer loga. Ona u karijeri ima pet medalja sa velikih takmičenja. Bila je tri puta bronzana na šampionatima Evrope – 2012, 2013. i 2015, a ima i po jedno bronzano odličje sa Svjetskog prvenstva i Evropskih igara.


“Došla sam na turnir spremna i sa namjerom da odradim što veći broj mečeva. Kriza u koju sam upala nije mala, osvajala sam prethodnih godina sve što se moglo osvojiti i onda pauza od pola godine – svaki turnir poraz. Drago mi je što sam napravila dobar rezultat zbog svog kluba – KK Omladinac i svih karatista u Crnoj Gori. Hvala Crnogoprskom olimpijskom komitetu (COK) i Karate savezu na podršci. Nadam se da ću i ubuduće opravdati vaše povjerenje”, kazala je Marina Raković.


Ona je juče na startu takmičenja u kategoriji do 68 kilograma pobijedila Šveđanku Lizu Rasmunesen 8:3, u drugom je zahvaljujući prvom osvojenom poenu eliminisala Švajcarkinju Elenu Kirići (2:2), a u trećem Belgijanku Lanu Debati 4:0.


U meču za polufinale poražena je od Egipćanke Ferial Abdelaziz 3:0.

Plasmanom u finale povukla je Raković u repesaž, gdje je slavila protiv Tanje Rodrigez iz Dominikanske Republike 1:0 i izborila meč za medalju.


“Zahvaljujem se ekipi koja je uvijek bila uz mene, svom treneru na nesebićnoj podršci i mom glavnom motivatoru, svojoj ćerki Uni. Želim da joj čestitam zlatnu medalju koju je juče osvojila na međunarodnom turniru u Tuzli”, kazala je Raković.


Protivnica u meču za medalju bila joj je dvostruka evropska prvakinja 2015. i 2016. i šampionka svijeta iz Linca 2017. godine.


Trener Žarko Raković kazao je da je turnir Premijer lige u Dubaiju bila prilika za vađenje iz “krize” crnogorske šampionke.

“Godinu smo je slali na turnire bez trenera, jer klub nije imao novca, a prethodni predsjednik dovoljno razumijevanja za nas i izgubila je skoro svaki meč. Dolaskom na čelo Karate saveza Ivana Krstajića dobili smo punu podršku i rezultat nije izostao. Marina je pobijedila jake protivnice, kao što su Elena Kirići, evropski prvak i prva na WKF listi, Alisu Bušinger prvakinju svijeta”, rekao je Raković.On je naglasio da Marina Raković može još dosta ukoliko dobije potrebnu podšku Ministarstva sporta, COK i Karate saveza.

Podijelite na društvenim mrežama: