Prijem za naše osvajače u COK-u: Kandidati za Tokio

Objavljeno 2018-03-07 23:40:08

Rezultati koje naši karatisti u kontinuitetu ostvaruju na najvećim međunarodnim takmičenjima još jedna su potvrda njihovog ogromnog talenta, čime su, uz Marinu Raković, postali najozbiljiniji kandidati i za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović primio je danas delegaciju Karate saveza Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Vladimirom Jokovićem, i karatiste Marija Hodžića i Bojana Boškovića, koji su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Rusiji ostvarili izvanredne rezultate.

Mario Hodžić je u konkurenciji mlađih seniora osvojio bronzanu medalju, dok je Bojan Bošković u konkurenciji juniora osvojio srebro.

Predsjednik COK-a je, čestitajući Hodžiću i Boškoviću na izvanrednim rezultatima, saopštio da će COK, iz planom predviđenih sredstava, opredijeliti dodatnu podršku za Hodžića, koji je i korisnik olimpijske stipendije, kao i za Boškovića koji je ovim rezultatom, kako su istakli iz Karate saveza Crne Gore, postao prvi crnogorski sportista koji je obezbijedio učešće na predstojećim Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu.

Rezultati koje naši karatisti u kontinuitetu ostvaruju na najvećim međunarodnim takmičenjima još jedna su potvrda njihovog ogromnog talenta, čime su, uz Marinu Raković, postali najozbiljiniji kandidati i za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Predsjednik Simonović je naglasio da vjeruje da će rezultati Hodžića i Boškovića biti veliki podstrek ostalim sportistima i da ćemo u narednom periodu imati puno razloga da se radujemo uspjesima svih crnogorskih sportista.

Predstavnici Karate saveza i naši mladi sportisti su zahvalili predsjedniku COK-a na podršci, i istakli da su osvojene medalje plod velikog talenta i predanog rada, te da su sigurni su da će ih mnogo biti i u narednom periodu. Podijelite na društvenim mrežama: