Stipendijski ugovori za šest karatista

Objavljeno 2018-03-28 22:34:38

Karate savez potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa šest crnogorskih karatista.

Stipendije će primati Biserka Radulović, Mijat Vojvodić, Nenad Dulović, Ana Drašković, Dragana Konjević i Jelena Maksimović.

Predsjednik Karate saveza, Vladimir Joković kazao je da je novac za isplatu stipendija dobijen od Ministarsrtva sporta na osnovu konkursa za raspodjelu sredstava.

Potpisani su ugovori sa takmičarima koji nemaju stipendiju Međunarodnog olimpijskog komiteta, koju primaju Marina Raković i Mario Hodžić.

"Stipendije za najtalentovanije takmičare obezbijeđena su konkursom od Ministarstva sporta. Dobili smo deset hiljada za isplatu stipendija i mi smo potpisali ugovore sa šest takmičara koji će u 2018. godini primati po 138 eura mjesečno. Nadam se da će to biti veliki podstrek za njih da naprave što je moguće bolje rezultate", kazao je Joković.

On je naglasio da je karate najtrofejniji crnogorski sport od nezavisnosti i pritom naglasio: "Apelujem na Ministarstvo sporta i na ostale državne institucije da to imaju u vidu prilikom raspodjele sredstava Karate savezu za neka buduća takmičenja i neke buduće osvajače evropskih i svjetskih medalja".

 Podijelite na društvenim mrežama: