Super Mario srebrni, Nikola treći

Objavljeno 2019-04-01 10:30:10

Crnogorski karatista Mario Hodžić osvojio je srebrnu medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu u Gvadalahari.

 

Hodžić je večeras u finalu kategorije do 67 kilograma poražen od zvaničnog svjetskog prvaka, Francuza Stivena Dakoste 10:1.

 

Članu Omladinca to je druga medalja na šampionatima Evrope u seniorskoj konkurenciji, nakon što je bio bronzini 2017. godine u turskom Koćeliju.

 

Gvadalahara je za Hodžića grad uspjeha, jer je prije šest godina u istoj dvorani postao kadetski prvak svijeta.

 

Bio je i prvak Evrope u juniorskoj konkurenciji, 2016. godine na Kipru.

 

Kao mlađi senior ima bronzane medalje sa Evropskog prvenstva u Sočiju (2018) i šampionata svijeta u Španiji (2017), u juniorskoj konkurenciji osvojio je evropsku bronzu 2015. u Švajcarskoj (2015), a bio je bronzani i na kontinentalnom šampionatu za kadete 2014. godine u Portugalu.

 

"Na žalost nijesam uspio da osvojim zlatnu medalju. Zadovoljan sam rezultatom, iako je moj glavni cilj bio zlatna medalja. Nijesam uspio u Gvadalahari, ali obećavam da ću sve uraditi da se na nekom narednom šampionatu sluša crnogorska himna", kazao je Hodžić agenciji MINA.

 

On je kazao da je Francuz bio bolji u finalu i zasluženo pobijedio.

 

"Obećavam da ću mu se na narednim takmičenjima refanširati. Veliko hvala svima koji su bili uz mene i pružali mi podršku", kazao je Hodžić.

 

On je na putu do finala u četvrtak eliminisao Mađara Martiala Iveša Tadišija 4:0, u trećem naturalizovanog Norvežanina Danijela Jonsena Čoa 2:1, Hrvata Borana Beraka sudijskim izjašnjavanjem 5:0 (1:1) I u polufinalnoj borbi Stefana Joksića iz Srbije 7:1.

Nikola Malović osvojio je bronzanu medalju, dok je Jelena Maksimović kao petoplasirana završila nastup na seniorskom prvenstvu Evrope u Gvadalahari.

 

Malović je je danas u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji do 84 kilograma slavio protiv Federika Adriana Salasa Lopeza iz Norveške.

 

Borba je završena neriješeno 1:1, ali je pobjeda pripala Maloviću jer je prvi osvojio poen.

 

Član nikšićkog Onogošta u četvrtak je eliminisao Mađara Danijela Đorđija 4:0, Letonca Densa Sadikovsa 7:0, Gruzijca Tamazija Gočelašvilija i Kosovara Alvina Karaćija 8:6, a u meču za finale poražen je od Ugura Aktaša iz Turske 5:3.

"Osjećaj je neopisiv, još nijesam svjestan da sam osvojio medalju. Pokazao sam da je sve moguće kada se radi i vjeruje u uspjeh. Medalja je i nagrada za, po meni nepravdu u polufinalu. Uspio sam da se vratim i pobijedim", kazao je Malović agenciji MINA.

 

Maksimović je u meču za pobjedničko postolje u kategoriji do 55 kilograma poražena od Škotlanđanke Emi Konel 4:3.

 

Članica Omladinca borila se za drugo seniorsko evropsko odličje, nakon što je bila bronzana u finskom Lahtiju 2014. godine.

 

Ona u četvrtak na startu takmičenja pobijedila je Šveđanku Sabinu Laverin 2:1, ali je u drugom kolu izgubila od Dženifer Vorling iz Luksemburga 6:1.

 

Plasmanom u finale Luksemburžanka je povukla crnogorsku reprezentativku u repesaž, gdje je na startu savladala Albulenu Gervalu sa Kosova 2:0.

 

Borbu za medalju izborila je pobjedom protiv Poljakinje Dorote Banaščik 1:0.

 

"Ostaje žal za medaljom. Vratila sam se poslije osam mjeseci odsustva zbog povrede. Žao mi je zbog poraza u finalu. Udarila sve, dala sam svoj maksimum, ali nijesam uspjela", kazala je Maksimović.
Podijelite na društvenim mrežama: