ZAVRŠNE PRIPREME SENIORSKE REPREZENTACIJE

Objavljeno 2021-05-15 21:19:41

Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je završne pripreme pred odlazak na prvenstvo Evrope, koje će se održati od 19.-23. maja u Poreču, Hrvatska. Reprezentacija u konkurenciji borbi se pripremala u Podgorici, dok su kataši svoje pripreme odradili u Budvi.


Gosti na našim pripremama su bili reprezentativci Ukrajine, koji su odlučili da svoje završne pripreme odrade upravo sa našom reprezentacijom u Podgorici. Reprezentacija Ukrajine je jedna od najačih karate nacija u Evropi i bilo je veliko zadovoljstvo ugostiti brojne osvajače evropskih i svjetskih medalja, prije svih Stanislava Horunu i Anzeliku Terliugu, koji su se već plasirali na Olimpijske igre u Tokiju. Selekciju Ukrajine predvode iskusni stručnjaci Anton Nikulin, Mykola Sirakovskyi i Oleksandr Tokoshkur.


Selektori naše reprezentacije Slobodan Vlahović, Žarko Raković i Jugoslav Bukilić, su za nastup na prvenstvu Evrope odabrali sledeće reprezentativce: Ognjen Otašević -60kg, Nenad Dulović -67kg, Mario Hodžić -75kg, Nikola Malović -84kg i Predrag Smolović +84kg će nastupiti u borbama pojedinačno. Mušku ekipu u borbama će predstavljati Nenad Dulović, Mario Hodžić, Nikola Malović, Predrag Smolović, Stefan Gojčević, Balša Miličković i Andrija Fatić.


U borbama pojedinačno za žene će nastupati Ana Drašković -50kg, Jelena Maksimović -55kg, Ksenija Rajović -61kg, Marina Raković -68kg i Dragana Konjević +84 kg, dok će ženska eipa u borbama nastupiti u sastavu Marina Raković, Milena Jovanović, Dragana Konjević i Jelena Maksimović.


Kataše će u pojedinačnom nastupu predstavaljati Biserka Radulović i Vladimir Mijač, dok će muška ekipa u katama nastupiti u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan.


Nakon nastupa na seniorskom prvenstvu Evrope, naše reprezentativce očekuje nastup na završnom kvalifikacionom olimpijskom turniru, koji će se održati u Parizu od 11.-13.06.2021. godine.
Podijelite na društvenim mrežama: